8. 12. 2023
Ljubljana
PREDAVATELJI
INFOSEK AI + INFOSEK 2024
700 €
INFOSEK AI
 
297 €
Cene ne vsebujejo DDV

SPOZNAJTE PREDAVATELJE

 

Bernarda Škrabar Damnjanović

direktorica, Detektivsko varnostna agencija

Predavanje:
Sodobne tehnologije v preiskovalnem svetu: Umetna inteligenca in OSINT analize

Bernarda Škrabar Damnjanović
Petek, 08.12.2023
10:00 - 10:15
O predavanju
 

Bernarda Škrabar Damnjanović je certificirana mednarodna preiskovalka. Trenutno zaključuje doktorski študij in je prejemnica priznanja uspešna diplomantka Fakultete za varnostne vede. Je članica komisije za izpite detektivov in prva predsednica komisije za nadzor nad detektivi ter DPO pri Detektivski zbornici Republike Slovenije. Je prejemnica naziva Ambasador znanj, bila je TedX govornica, organizatorica mednarodnega kongresa detektivov. Poleg tega je tudi častna dekanja Poletne detektivske šole v Bukarešti ter članica 9-članskega izvršnega odbora in 3-članskega odbora za izobraževanje prestižnega mednarodnega združenja preiskovalcev Council of international Investigators s sedežem v ZDA.
Bernarda je lastnica ene najmočnejših detektivskih agencij v Sloveniji, specializirane za izvajanje detektivskih storitev za poslovne in zasebne stranke. Svojo strokovno pot je pričela s šolanjem na Visoko policijski varnostni šoli Ministrstva za notranje zadeve, kasneje Fakulteti za varnostne vede, kjer je nadaljevala magistrski študij in doktorski študij, kjer je bila njena povprečna ocena 10,00.
Bernarda poudarja pomen izobraževanja in prenosa znanja tako zase kot za svoj kolektiv, da bi sledili trendom in inovacijam na področju detektivskega in varnostnega dela. Mlajšim detektivom služi kot mentorica in se drži visokih etičnih standardov, saj je prejela nagrado za etično vodjo. Njena agencija je znana po mednarodnih preiskavah in je prejela različne nagrade in certifikate za dobro organizacijsko energijo, bonitetno odličnost in zavezanost poštenim poslovnim praksam. Njena agencija je tudi prva detektivska agencija, ki je podpisala Smernice korporativne integritete in Deklaracijo o poštenem poslovanju – dokumenta, ki jih običajno podpisujejo le velika podjetja. Detektivsko varnostna agencija od leta 2015 izdaja strokovno revijo Pod lupo. Ob sebi ima širok in zaupanja vreden multidisciplinaren kolektiv, jedro katerega sestavljajo posamezniki, ki so z njo že več kot desetletje.

doc. dr. Luka Tomat

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Predavanje:
Priložnosti in pasti uporabe orodij generativne umetne inteligence v visokem šolstvu

doc. dr. Luka Tomat
Petek, 08.12.2023
11:00 - 11:15
O predavanju
 

doc. dr. Luka Tomat, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani
Dr. Luka Tomat je zaposlen na Katedri za poslovno informatiko in logistiko na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani (redni član), kjer na dodiplomskem in magistrskem študiju poučuje predmete, povezane s poslovno informatiko in digitalno preobrazbo. V svojem raziskovanju se osredotoča na digitalno preobrazbo, uporabo umetne inteligence v poslovanju, reševanje optimizacijskih problemov, elektronsko poslovanje, management poslovnih procesov in analitiko masovnih podatkov. Sodeluje v različnih projektih, v zadnjem času predvsem s področja prenove poslovnih procesov, digitalizacije in uvedbe sodobnih tehnologij v poslovanje. V preteklosti je bil in je še član temeljnih raziskovalnih projektov ARIS (Analitika masovnih podatkov: od vpogledov v poslovanje do agilnosti poslovnih procesov, Poslovna analitika in poslovni modeli v oskrbovalnih verigah, Oblikovanje organizacije v digitalni dobi), sodeluje pa tudi pri raziskovalnem in strukturnem projektu. Tehnologije interneta prihodnosti: koncepti, arhitekture, storitve in družbeno-ekonomski vidiki.

Franc Bračun

glavni pooblaščenec za podatke, NLB d.d.

Predavanje:
Razsežnosti uvajanja umetne inteligence v organizacijo

Franc Bračun
Petek, 08.12.2023
09:45 - 10:00
O predavanju
 

Dr. Franc Bračun je pomočnik uprave in glavna odgovorna oseba za podatke (ang. Chief Data Officer) v NLB d.d. z več kot 25-letnimi izkušnjami na področju bančništva, upravljanja podatkov, poslovne inteligence, umetne inteligence, strojnega učenja in napredne analitike. Franc je doktoriral iz upravljanja informacijskih sistemov. Njegov glavni fokus je na področjih digitalne transformacije, upravljanja podatkov, monetizacije podatkov, umetne inteligence in napredne analitike. Franc je član izvršnega odbora ai4si, kjer je promotor uvajanja umetne inteligence v slovensko gospodarstvo in podjetja. Je soavtor vodiča »Vodič uvajanja umetne inteligence v mala in srednja podjetja v Sloveniji: zagotovite, da bo vaše podjetje pripravljeno za 21. stoletje«, ki je izšla leta 2023 in knjige Future - proof business approaches, ki je izšla leta 2013 in je avtor več kot 20 znanstvenih člankov s področja informacijske varnosti, upravljanja informacij in bančnega poslovanja.

Gorazd Božič

vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Obravnavanje izzivov izsiljevalske programske opreme (ransomware)

Gorazd Božič
Petek, 08.12.2023
12:00 - 12:30
O predavanju
 

Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Odzivni center SI-CERT v okviru javnega zavoda Arnes od leta 1995 dalje preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu, tudi preko programa ozaveščanja varninainternetu.si. Med letoma 2000 in 2008 je Gorazd Božič predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.

Klemen Rizman

CREAPRO d.o.o.

Predavanje:
Kako zagotoviti dostop, nadzor in varnost internih podatkov pri uporabi GPT modelov?

Klemen Rizman
Petek, 08.12.2023
09:00 - 09:15
O predavanju
 

Klemen Rizman je vodja oddelka za podatkovno znanost v podjetju CREAPRO, kjer za podjetja razvijajo po meri narejene podatkovne rešitve. Z uporabo metod strojnega učenja in apliciranjem le-teh v poslovne procese podjetij se ukvarja zadnjih 10 let. 

Lev Prislan

direktor poslovne analitike in razvoja poslovanja, GEN-I d.o.o.

Predavanje:
Z umetno inteligenco do konkurenčne prednosti v energetiki

Lev Prislan
Petek, 08.12.2023
10:45 - 11:00
O predavanju
 

Lev Prislan je direktor poslovne analitike in razvoja poslovanja v družbi GEN-I. Preoblikoval je majhno analitsko ekipo v steber, na katerem temeljijo podatkovno podprte poslovne odločitve. Na GEN-I je sodeloval pri migraciji v oblak ter bil vpet v razvoj številnih novih produktov in storitev. Nedavno je bil član iniciative, ki je zgradila interni chatbot.

Martin Marzidovšek

svetovalec v kabinetu ministrice, Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Predavanje:
Slovenska strategija razvoja in uporabe umetne inteligence

Martin Marzidovšek
Petek, 08.12.2023
09:15 - 09:30
O predavanju
 

Martin Marzidovšek je svetovalec za področje umetne inteligence (UI) na Ministrstvu za digitalno preobrazbo Republike Slovenije (RS), kjer vodi projekt ustanavljanja nacionalnega centra za umetno inteligenco v Sloveniji. Aktiven je tudi kot raziskovalec na področju strojnega učenja in dela v okviru Odseka za tehnologije znanja na Inštitutu Jožef Stefan (IJS). Na tamkašnji podiplomski šoli ravno zaključuje doktorat na temo Razložljivo strojno učenje na heterogenih podatkih v znanostih o življenju. Zanimajo ga predvsem aplikacije strojnega učenja v ekologiji in tematikah povezanih s klimatskimi spremembami ter priložnostih, ki jih UI prinaša za zeleni prehod. Poleti 2023 je bil tudi izbran za izpopolnjevanje in izvebo projekta na področju računalniškega vida in ekologije na California Institute of Technology v Los Angelesu. Od 2022 do 2023 je bil tudi poslanec v Državnem zboru (DZ) RS, kjer se je osredotočal na politike zelene in digitalne transformacije. Tekom mandata je bil podpredsenik Odbora za gospodarstvo, član Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor, član Odbora za zunanjo politiko ter član delegacije Državnega zbora za sodelovanje z OECD. Pred tem je bil ob doktorskem študiju več let razikovalec na IJS na področju strojnega učenja in odgovoren za izrabo rezultatov v okviru evropskih projektov (H2020). Soustanovil in več let je vodil digitalno tehnološko podjetje, ki je razvilo spletno platformo bstoked. Startup projekt je bil podprt s tveganim kapitalom in izbran v vodilni podjetniški pospeševalnik v Berlinu in tudi pospeševalnik v San Mateo v Silicijevi dolini (ZDA). Aktiven je bil kot podatkovni analitik in opazovalec v misijah EU za spremljanje volitev (afriške države), projektni vodja pri Transparency International Slovenia ter delal na področju korporativnega upravljanja pri Pension & Investment Research Consultants ltd v Londonu. Med magistrskim študijem mednarodnih odnosov na Graduate Institute v Ženevi je opravljal tudi prakso pri UNESCO in pri Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Uradu Združenih narodov v Ženevi, kjer je pokrival predvsem področje človekovih pravic (UN HRC) in intelektualne lastnine (WIPO).

Matjaž Breznik

CREAPRO d.o.o.

Predavanje:
Kako zagotoviti dostop, nadzor in varnost internih podatkov pri uporabi GPT modelov?

Matjaž Breznik
Petek, 08.12.2023
09:00 - 09:15
O predavanju
 

Mitja Trampuž

predsednik iniciative AI4SI (AI za Slovenijo)

Predavanje:
Kako ustvariti dodano vrednost z UI za poslovna okolja?

Mitja Trampuž
Petek, 08.12.2023
09:30 - 09:45
O predavanju
 

Mitja Trampuž se že desetletja ukvarja z digitalno transformacijo poslovanja v različnih organizacijah. Eden prvih takih projektov je bil pionirsko uvajanje elektronskega bančništva v slovenske banke v devetdesetih letih. Deluje na področju zagotavljanja varnosti v informacijski tehnologiji doma in v mednarodnem prostoru. V zadnjih letih se posveča tudi pospeševanju uvajanja umetne inteligence v organizacije tako pri podpori poslovnih procesov kot pri nadgradnji samih proizvodov in storitev, prispeva pa tudi k razvoju, promociji in podpori širše uporabe umetne inteligence v gospodarstvu. Je direktor podjetij CREAPLUS in CREAPRO ter prvi predsednik pobude AI4SI - umetna inteligenca za Slovenijo, ki deluje v sklopu Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Peter Mesarec

SIQ Ljubljana

Predavanje:
Naredite si svoj Chat GPT za še bolj učinkovito delo

Peter Mesarec
Petek, 08.12.2023
11:45 - 12:00
O predavanju
 

Peter Mesarec je marketinški svetovalec, z več kot 20 leti izkušenj v spletnem marketingu. Podjetjem pomaga obstoječe marketinške ekipe prestaviti korak naprej in dva koraka v levo. Njegovih predavanj o uporabi Chat GPT v podjetjih se je udeležilo že več kot 2000 udeležencev.

Primož Rojac

ustanovitelj in vodja ekipe, Iurall d.o.o.

Predavanje:
Virgil - do pravnih informacij s pomočjo AI

Primož Rojac
Petek, 08.12.2023
11:30 - 11:45
O predavanju
 

Robert Schmitzer

vodja digitalnega razvoja, Delo d.o.o.

Predavanje:
Uporaba umetne inteligence v digitalni transformaciji medijskih podjetij

Robert Schmitzer
Petek, 08.12.2023
11:15 - 11:30
O predavanju
 

Robert Schmitzer je vodja digitalnega razvoja v medijski hiši Delo, kjer se posveča digitalni transformaciji podjetja, v zadnjem času z močnim poudarkom na vpeljevanju umetne inteligence kot pomočnika v uredniških in poslovnih procesih.
V slovenskem medijskem prostoru je prisoten od leta 1999. Bil je med ustanovnimi sodelavci novičarskega portala rtvslo.si in ga kasneje na položaju vodje dnevnih urednikov Multimedijskega centra (MMC) RTV Slovenija aktivno soustvarjal ne le vsebinsko, ampak tudi strateško. Pot ga je leta 2007 odpeljala na avstrijsko Styrio, kjer je kot namestnik odgovorne urednice skrbel za razvoj in rast takrat novega spletnega portala Žurnala 24. V skupini Styria je opravil več rotacij, med drugim v vodilnih avstrijskih časnikih Die Presse, Kleine Zeitung in Wirtschaftsblatt ter na Hrvaškem v Večernjem listu in 24sata. V letu 2011 se je v medijski hiši Delo pridružil vodstveni ekipi novonastajajočega portala slovenskenovice.si, kjer je pozneje postal urednik in vodja tega portala. Leta 2016 ga je vodstvo Dela imenovalo na položaj vodje digitalnega razvoja, kjer skrbi za uresničevanje digitalne strategije družbe.
Je član več stanovskih združenj: deluje v Izvršnem odboru projekta MOSS pri SOZ-u, je član AmCham komisije Pripravljeni na prihodnost/Ready 4D Future in je član Strokovnega sveta IAB Slovenija. Opravil je več izobraževanj, med njimi poletno šolo združenja mednarodnih založnikov Wan Ifra. Kot govorec je nastopal na medijskih konferencah in dogodkih SOF, IAB, Diggit ter Sempl.

Tadej Nared

predsednik uprave fundacije SICEH

Predavanje:
OKROGLA MIZA: Obravnavanje izzivov izsiljevalske programske opreme (ransomware)

Tadej Nared
Petek, 08.12.2023
12:00 - 12:30
O predavanju
 

Tadej Nared je pobudnik, soustanovitelj in predsednik uprave fundacije SICEH, tehnološki entuziast in raziskovalec varnostnih ranljivosti. V 20 letih dela na področju IT je bil aktiven kot razvijalec, predavatelj, svetovalec in direktor v tehnoloških podjetjih tako doma kot v tujini. Bogate poslovne izkušnje je pridobival predvsem na področjih elektronskega trgovanja in kibernetske varnosti s poudarkom na Open-Source Intelligence, v zadnjem času pa se osredotoča na neprofitni sektor, kjer svoje znanje prenaša na mlajše generacije tehnoloških navdušencev.

MASTERMIND KONFERENCA

INFOSEK AI + INFOSEK 2024
700


Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE
INFOSEK AI
297


Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE

Sponzorji

Platinasti sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Sponzorji tehnologije

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.