4. - 6. 9. 2024
Nova Gorica, Hotel Perla
PREDAVANJA
Izkoristite posebno ceno, ki velja samo še do 30. 6. 2024
INFOSEK 2024
750 €
Cene ne vsebujejo 22% DDV

VSEBINA PREDAVANJ

 

Kibernetska varnost pri medicinskih pripomočkih

Janez Bauer
Janez Bauer
SIQ Ljubljana
O predavatelju

Simulacija kibernetskega incidenta v podjetju

Kaj se zgodi, ko se mora velika skupina, ki je bolj ali manj povezana, soočiti s kibernetskim incidentom? V tem interaktivnem praktičnem predavanju bomo iz prve roke izkusili, kako zahtevno je vzdrževati pretok informacij, sprejemati pravilne odločitve in zaščititi svoja sredstva med simulirano krizo.

izr. prof. dr. Miha Dvojmoč
izr. prof. dr. Miha Dvojmoč
Fakulteta z varnostne vede Univerze v Mariboru
O predavatelju
Anže Mihelič
Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru
O predavatelju

Storitve zaupanja kot bistvene ali pomembne storitve po NIS 2

Direktiva NIS 2 z uvrstitvijo storitev zaupanja med bistvene ali pomembne storitve dopolnjuje zahteve, ki jih ponudnikom storitev zaupanja nalaga Uredba eIDAS, z zahtevami kibernetske varnosti. Ponudnikom storitev zaupanja nalaga sprejetje ustreznih in sorazmernih ukrepov za obvladovanje tveganj za njihove storitve, tudi v zvezi s strankami in zanašajočimi se tretjimi stranmi, ter da poročajo o incidentih v skladu direktivo NIS 2. Predstavljen bo kratek pregled omenjenih obveznosti in ukrepov za njihovo izpolnitev.

Marjan Antončič
Marjan Antončič
Slovensko združenje za e-identifikacijo in e-storitve zaupanja
O predavatelju

Upravljanje s penetracijskimi testi: ključ do skladnosti in varnosti

Doseganje skladnosti z regulativo predstavlja velik izziv za vsako organizacijo. Še posebej, ko se spustimo na področje upravljanja penetracijskih testov. Učinkovito upravljanje s penetracijskimi testi je ključnega pomena za brezskrbno skladnost. Pri tem so organizacijsko sodelovanje, ustrezno komuniciranje, zadostni viri in znanje ključni elementi, ki prispevajo k učinkovitosti. Poglobili se bomo v aktualno regulativo, raziskali nujne in priporočljive pristope ter preučili primere dobre prakse.

Katja Bajs
Nova KBM d.d.
O predavatelju
Domen Hribar
Nova KBM d.d.
O predavatelju

Upravljanje življenjskega cikla in kakovost programske opreme

V sklopu predavanja bomo obdelali:
1. Standard upravljanja življenjskega cikla programske opreme (ISO/IEC 12207) vse od njegovega koncipiranja, izdelave ali izbire, obratovanja, vzdrževanja pa do njegove ukinitve, znotraj organizacije ali projekta.
2. Standarde kakovosti programske opreme (ISO/IEC 250xx), s pomočjo katerih zagotavljamo pričakovanja uporabnikov in dajemo vrednost sami digitalizaciji poslovanja.

Predavanje udeležencem omogoča, da prepoznajo pomen:
1. Upravljanja življenjskega cikla programske opreme in na nivoju srednjega upravljavskega sloja v podjetju znajo konstruktivno sodelovati v vseh fazah tega cikla. Primer je upravljanje ali samo sodelovanje pri projektu implementacije nove programske opreme, kjer se je izkazalo za zelo koristno formalizirati postopke med naročnikom in izvajalcem v skladu s standardom tako, da zmanjšamo možnosti za vsa morebitna nesoglasja. Gre za izboljšanje in standardizacijo praks pri IT projektih od definicije zahtev, pričakovanj, realizacije in navsezadnje zaračunavanja opravljenega dela.
2. Ocenjevanja kakovosti programske opreme v procesu njenega načrtovanja in izbire najustreznejše ponudbe in/ali obratovanja tako, da definiramo in spremljamo:

  • notranjo kakovost, ki jo ocenjujemo na ravni posameznega izdelka ali modula;
  • zunanjo kakovost, ki jo ocenjujemo na ravni informacijskega sistema, kjer kakovost posamičnega izdelka ali modula ocenjujemo v okviru večjega informacijskega sistema in
  • kakovost programske opreme pri njeni uporabi, kjer ocenjujemo kakovosti posamičnega izdelka ali modula v okviru poslovnega sistema.
red. prof. dr. Borut Jereb
red. prof. dr. Borut Jereb
Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru
O predavatelju

Vulnerability Management in Substations and Power Plants - Challenges and Solutions

In this presentation, we delve into the complexities of vulnerability management within OT environments. We explore the challenges associated with patching and vulnerability management, offering insightful solutions to address these issues.

Simon Rommer
Simon Rommer
OMICRON Electronics GmbH
O predavatelju

Izkoristite posebno ceno, ki velja samo še do 30. 6. 2024

INFOSEK 2024
4. - 6. 9. 2024

Redna cena za 3 konferenčne dni:
1.200 € + 22% DDV.

750


Cene ne vsebujejo 22% DDV

PRIJAVI SE

Sponzorji

Generalni sponzor

Partner dogodka

Platinasti sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Sponzorji tehnologije

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.