4. - 6. 9. 2024
Nova Gorica, Hotel Perla
Forenzika za podjetja
Izkoristite posebno ceno, ki velja samo še do 30. 6. 2024
INFOSEK 2024
750 €
Cene ne vsebujejo 22% DDV

Lokacija: Nova Gorica, hotel Perla

Kdaj: 21. november 2012, med 9 in 15 uro

Na predkonferenčni dan organiziramo delavnico na temo

Forenzika za podjetja: Pasti digitalne forenzike pri notranjih preiskavah v podjetjih ali kako preiskave izpeljati zakonito in strokovno

Delavnica bo vsebinsko razdeljena na dva dela in sicer pravni del, ki ga bo vodil Odvetnik janez Stušek iz Odvetniške pisarrne Zidar&Klemenčič, drugi del pa forenzika za podjetja, predava Janko Šavnik, CCE, IFIT.

V zadnjih letih je možno zaznati velik porast medijsko odmevnih propadov podjetij, menjav vodstev, bolj ali manj obsežnih akcij policije na področju gospodarskega kriminala in podobno. Medijsko odmevnih je najmanj, veliko več je manjših, ki ostanejo za zaprtimi vrati, a vseeno predstavljajo grožnjo oziroma operativno tveganje za organizacije. Dejstvo je, da so vsi ti dogodki večinoma posledica naklepnih ravnanj zaposlenih, za katere želijo oziroma bi morali lastniki notranjimi preiskavami ugotoviti čim več dejstev, da lahko vložijo odškodninske tožbe oziroma z njimi pomagajo v kazenskem postopku, hkrati pa ugotovijo tudi anomalije, ki jih je potrebno odpraviti, da se podobni dogodki ne bodo pripetili ponovno.

Izvedba notranje preiskave v današnjih časih je v veliki meri povezana z digitalnimi podatki za preiskavo katerih je potrebno upoštevati več zakonskih omejitev in procesnih pravil, da bo preiskava prevare zakonita in uspešna. Dokazovanje tovrstnih zlorab je specifično, saj je potrebno poznati procese v organizaciji, razumeti finančno ozadje, prav tako pa tudi identificirati, zavarovati in analizirati digitalne dokaze. Vse skupaj je potrebno ustrezno predstaviti v poročilu o interni preiskavi. Del preiskave, ki se nanaša na digitalne dokaze, se imenuje digitalna forenzika.

Na delavnici bomo predstavili zakonske zahteve in omejitve za izvajanje digitalne forenzike, razkrili tančico skrivnosti postopkov digitalne forenzike in pridobivanja digitalnih dokazov ter pomembnost spoštovanja zasebnosti zaposlenih. Veliko časa bo namenjenega delavnici – predstavitvam dejanskih primerov iz prakse s katerimi sta se srečala predavatelja. Udeleženci bodo na podlagi pridobljenega teoretičnega znanja s pomočjo predavateljev poiskali optimalno rešitev (pravno, organizacijsko in tehnično), seveda pa bodo izvedeli, kako se je izteklo v resnici. Udeleženci bodo spoznali tudi osnovo programsko in strojno opremo za računalniško forenziko med drugim tudi za forenziko mobilnih telefonov.

Pomembno vodilo delavnice oziroma iztočnica: Preiskuj zakonito in strokovno, sicer bodo preiskovali tebe!

Predviden urnik:

Uvod

09:00
Zakonodaja09:05
Pravno varstvo zasebnosti na delovnem mestu09:45
Odmor10:30
Kaj je računalniška forenzika?10:45
Delavnica - primeri11:30
Kosilo13:00
Programska in strojna orodja ter forenzika mobilnih naprav14:00
Delavnica - primeri14:30
Zaključek15:00


O predavateljih:
Odvetnik Janez Stušek,
Odvetniška pisarna Zidar&Klemenčič
Janez Stušek je diplomant Fakultete za varnostne vede (2003) in Pravne fakultete v Mariboru (2007). Je strokovni vodja Odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič in asistent na Fakulteti za varnostne vede za področje kazenskega prava in policijskih pooblastil. Izobraževanje nadaljuje kot doktorski kandidat na področju IT prava, kot strokovnjak na področjih zasebnosti, IT prava, mednarodnega kazenskega prava, policije, človekovih pravic in prava novih tehnologij pa deluje kot zunanji sodelavec Sveta Evrope in Združenih narodov. Janez Stušek je tudi avtor več publikacij na področju kazenskega prava, policijskih pooblastil ter protikorupcijske zakonodaje.

Janko Šavnik, Inštitut za forenziko informacijskih tehnologij - IFIT:
V času od 2004 do 2008 je kot kriminalistični inšpektor izvajal računalniško forenziko in preiskoval računalniško kriminaliteto na PU Ljubljana, nato je bil kot varnostni inženir za IT zaposlen v družbi Merkur, d.d., od 2009 dalje pa je upravitelj varovanja informacij v Hypo Alpe-Adria-Bank, d.d. in Hypo Leasing d.o.o. v Ljubljani. Janko Šavnik je zapriseženi sodni izvedenec za področji informacijske varnosti in računalniške forenzike ter imetnik certifikata Certified Computer Examiner. Je član strokovnega sveta Inštituta za forenziko IT. Kot strokovnjak za to področje je sodeloval pri več projektih in obsežnih notranjih preiskavah na temo računalniške forenzike in informacijske varnosti.

Cena in prijava TUKAJ.

Za informacije sem vam na razpolago [email protected] ali na telefonski številki 05 338 48 51.

Izkoristite posebno ceno, ki velja samo še do 30. 6. 2024

INFOSEK 2024
4. - 6. 9. 2024

Redna cena za 3 konferenčne dni:
1.200 € + 22% DDV.

750


Cene ne vsebujejo 22% DDV

PRIJAVI SE

Sponzorji

Generalni sponzor

Partner dogodka

Platinasti sponzorji

Zlati sponzorji

Bronasti sponzorji

Sponzorji tehnologije

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.